Over mij

proeftekening5proeftekening5

proeftekening8942477_591338964211626_2135982481_n1795313_10152360389429523_1821429284_o

Karlien Bongers is sinds 1999 chirurg met onco­lo­gi­s­che chirur­gie als aan­da­chts­ge­bied.

Zij is geïn­teres­se­erd in het bekra­ch­ti­gen van indi­vi­duen en diverse vor­men van samenwer­king.

 

Sinds haar vertrek als mam­ma­chirurg uit de maatschap chirurgie van het VieCuri zie­ken­huis in Venlo werkte ze als waarnemend chirurg in diverse ziekenhuizen en was ze structureel betrokken bij de oncologische dermatochirugie van de Dr Brinkmann kliniek en directeur van Bongers Unlimited Health(care) Improvement.

Sinds juli 2014 is ze vanwege een auto-immuunziekte niet meer geregistreerd als praktiserend chirurg.

In de afgelopen jaren is opgeleid als Mindfulness trainer (MBCT), Hatha yoga docent en EFT behandelaar.

 

Zij is mede opri­ch­ter en voormalig voorzit­ter van het NIKIM, mede opri­ch­ter van Medi­cal Checks for Chil­dren (www.medicalchecksforchildren.org, oprichter van Bongers Unlimited Children's Health (BUNCH) en lid van de Raad van Advies van Sapana School in Nepal (sapana-school.com).

Haar werk als chirurg (niet praktiserend) in de Adviespraktijk Borstkanker en de Adviespraktijk Integrative Medicine wordt net net als haar werk als auteur, coach en consultant geïnspireerd door het geda­ch­te­goed van Inte­gra­tive Medi­cine.

 

Ze schrijft, twittert, geeft colleges aan medische studenten en spreekt op (inter) nationale congressen en symposia voor diverse beroepsgroepen en patiëntenverenigingen over IM. 

 

Samen met Astrid van Koppen schreef ze het eerste Nederlandstalige boek over IM  getiteld “Integrative Medicine, zorg voor gezondheid en geluk” (karlienbongers.nl) dat in september 2011 bij de Arbeiderspers  verscheen.

 

Aandachtsgebieden: Algemene Heelkunde, Integrative Oncology, borstkanker, auto-immuunziekten, compassie in de zorg, beïnvloeding, empowerment en persoonlijk advies voor het bevorderen van gezondheid en geluk

 

 

proeftekening5