IM Masterclass 4 en 5 oktober 2014 - karlienbongers.nl

  • 29
   Sep

  IM Masterclass 4 en 5 oktober 2014

  Zaterdag 4 oktober 2014

  NIKIM presenteert de eerste resultaten van “Onderzoek en Implementatie van Integrative Medicine: Het Nederlandse Perspectief”. Een unieke kans voor de deelnemers aan deze Masterclass om “onder embargo” kennis te nemen van de bevindingen tot nu toe van deze belangrijke studie. Dit onderzoek wordt in opdracht van de stuurgroep van ZonMw gedaan om mogelijk tot een toekomstig IM consortium te komen.

  Daarna verzorgt de AIM, een initiatief geïnitieerd door Frans Kusse en Marko van Gerven, in samenwerking met Guus van der Bie, moderator en Eljanne Wardenier, Peter Staal, Mary van der Steur en Helmut Swart, allen huisarts, een introductie over Integrative Medicine en vervolgens een workshop “Integrale standaarden?” met hierin eerst kennisoverdracht van verschillende vormen van geneeskunde waar evidence voor bestaat en daarna wordt samen met de deelnemers gekeken hoe de praktische kant van IM er uit kan zien aan de hand van twee huisartsstandaarden: Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) en somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK).

  Zondag 5 oktober 2014

  Op zondag biedt NIKIM een bijzondere selectie aan workshops: Petra van der Schaaf begint de dag met praktische informatie over Healing Environment, Martine Busch laat daarna de deelnemers kennismaken met Geleide Visualisatie, vervolgens zal Miek Jong met alle deelnemers Autogene training met biofeedback doen en als slot van de dag zal Karlien Bongers een introductie in Mindfulness bieden.

  Praktische informatie

  Locatie: Hullenbergweg 109, 1101 CL Amsterdam
  Data (tijden) : 4 en 5 okt 2014 (9.30 – 17.30) Kosten: €90 voor 2 dagen en €75 voor 1 dag

  NIKIM netwerk leden: € 75 resp. € 50

  Aanmelden: via www.nikim.nl (agenda)